Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Mediji Vijesti Nova Teorija O Novcu, Novi Monetarno-Financijski Sustav

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
administrator

Post-feudalizam, post-fašizam, post-komunizam, post-kapitalizam, post ovo i post ono, zar je birati između loših rješenja zaista jedini izbor? Što kažete na post-središnja banka, nova teorija o novcu u novom vremenu novog monetarno-financijskog sustava? Utopija, znanstvena fantastika, daleka budućnost kažete? Ne, radi se o stvarnoj današnjici, Pulskoj Tržnici na kojoj se razmjena može obaviti alternativnom valutom, a ne samo oružjem za masovno uništenje, tj. novcem-dugom.


Razmjena proizvoda kroz alternativnu valutu.
Kad se male ruke slože, sve se može. Da, zaista je moguće izbjeći zamku prljavog monetarno-financijskog sustava kojim smo se svi do sad bili prinuđeni služiti. Ako to mogu farmeri, zašto ne bi mogli i vi?

 

Razmjena proizvoda kroz alternativnu valutu.

 

Nema niti mjesec dana da je pokrenuta inicijativa "Sjeme Budućnosti: Promijenimo Svijet? Da - Danas, A Ne Malo Sutra"... a Slobodni Planet je već ušao i u svijet muzike, u ovom slučaju među pulske glazbene legende. LP ploča grupe KUD Idijoti "Mi Smo Ovdje Samo Zbog Para" koja je bila ponuđena na Crom Tržnici, otišla je u alternativnoj valuti Crom isplatom preko mobitela.

Ne ovo nisu super-heroji iz holivudskih naučno-fantastičnih filmova, ovo je zbilja, prava pravcata stvarnost... Na slici: Rock Caffe Pula - 20 listopad 2010, s lijeva na desno:

Zoran Ðorđević (bubnjar poznatiji kao Đole Macola, između ostalih protutnjao i kroz Atomsko Sklonište), Daniel Balaban (Transition Town Pula), Đurić Aljoša (Udruga Crom Alternativna Razmjena), Sale Veruda (gitara i vokal kultnog pulskog punk benda KUD Idijoti) i Denis Vitasović (bass gitara i vokal nekoliko pulskih bendova).

 

Razmjena proizvoda kroz alternativnu valutu.

 

I ne samo to, ima i puno više, a sve ovdje objedinjeno na jednom mjestu: "Pula, Hrvatska, Europa, Svijet - Slobodni Planet".

 

Stvoren je novi monetarno-financijski sustav, postoji i u funkciji je, temelji se na uzajamnom poštovanju i suradnji. Naziv? Sustav Alternativne Valute Crom.

Traktori, mlijeko, hrana, zabava... zašto samo dolari, euri i kune kad se za razmjenu roba, usluga i proizvoda može upotrijebiti nešto bolje i od puno veće dobrobiti za cijelu zajednicu. Iako teško rade, previše je ljudi koji si kune, dolare i eure ne mogu priuštiti, zašto se ne sporazumjeti s njima? Nema skrivene klopke iza prvog ugla i nema zmija otrovnica, u pitanju su kristalno jasni i jednostavni sporazumi međusobnih razmjena od kojih će svi imati koristi, nema nikakvih zabluda.

 

Razlog zbog kojeg nas naš monetarno-financijski sustav rutinski uvijek dovodi u nevolje poput ove aktualne što se pretvorila u najveću ekonomsku krizu u povijesti čovječanstva, dok u stvari predstavlja pljačku astronomskih razmjera; možda leži u pogrešnoj percepciji toga što su u stvari novac, banka i kredit.

 

U monetarnom sustavu u upotrebi, sav je novac u opticaju dug. Iako smo mi oni koji proizvode sve, a banke one koje ne proizvode ništa, banke su se pretvorile u mašine za posuđivanje ispred kojih svi u redu kao narkomani svakodnevno čekamo na svoju dozu. Iako ne proizvode ništa, banke su te koje kontroliraju naš vlastiti novac; naše vlastite pare nam mogu posuditi ali nam kredit isto tako mogu i uskratiti. U financijskom sistemu kojim se služimo, banke u ubistvenoj trci za novcem zaobilaze posjedovanje stvarnih vrijednosti koje je potrebno za uzvrat.

Rupe u monetarno-financijskom sustavu su danas izložene svačijem pogledu, bankari sudjeluju u masovnoj prevari s kriminalnim namjerama. Sistem je međutim kolabirao, zločinci umjesto da su odavno u zatvoru već uspostavljaju novi sustav na istim osnovama.

Pitanje koje se nama običnim ljudima u ovom kritičnom trenutku nameće je čime zamijeniti "nezamjenjivo"?

Koja je sljedeća logična faza našeg zajedničkog ekonomskog razvoja? Ni jedna škola ne vrijedi ni pišljiva boba, ako iz nje nije izvučena lekcija. Iz ekonomske krize moramo izaći s jasnoćom: ako novac izdaje zajednica a ne banka, i ako se profit vraća u zajednicu a ne u banku, onda se tu radi o funkcionalnom, učinkovitom i održivom monetarno-financijskom sustavu.

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta locale      Objavi Vijest

Ako si registrirani korisnik, možeš objaviti svoje vijesti na webu koristeći ovaj servis.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Kategorije Vijesti

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Prijava

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Tko Je Online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 4679 
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Novo Na Forumu