Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Sistem Info Tranzicijski Čekovi
 Crom Tranzicijski Čekovi
 

Zemlja i čovječanstvo očigledno imaju potrebu za promjenama. Želimo li tužan kraj pretvoriti u sretan početak, moramo raditi na monetarnoj reformi; ignorirati problem i ne činiti ništa na promjeni novca - sigurna je garancija za propast.

Običan čovjek se mora upitati koliko su upotreba financijske poluge nevjerojatnih razmjera i posezanje za djelomičnom obveznom rezervom neviđenih minimuma, kroz koje su tijekom najveće financijske krize u povijesti čovječanstva, u drugoj polovici prvog desetljeća 21 stoljeća u opticaju globalnog monetarnog sustava iz ničeg stvoreni astronomski iznosi novog kreditnog novca jednim klikom kompjuterskog miša - kompaktibilni sa uvođenjem zakonskih zabrana korištenja gotovog novca pod isprikom borbe protiv financijskog terorizma, i propagandom da novčanice i kovanice uzrokuju siromaštvo i nezaposlenost.

U ovoj društvenoj mreži kroz koju se solucijama i sadržajima radi na poboljšanju životnog standarda; biznisu koji uvijek teži prema što većoj diversifikaciji aktivnosti; mjestu na kojem osim onih osobnih svi dijelimo i neke zajedničke ciljeve; zlatno pravilo je maksimalna korektnost i odnos poštovanja. 'Eco-friendly' inovacija o kojoj je ovdje riječ, dinamična je i fleksibilna struktura koja nudi mogućnost odbacivanja krutih shema iz prošlosti što se ne mogu nositi s promjenjivim potrebama modernog tržišta. Crom je rock'n'roll kojeg će Udruga Crom Alternativna Razmjena dostaviti gdje god ima onih željnih dobre muzike i pozitivnih vibracija.

Unutar Sustava Za Procjenu I Razmjenu Vrijednosti Crom, kao jedan od mogućih izbora platnih sredstava - onaj univerzalni - cirkulira Crom Alternativna Valuta. Tranzicijski Čekovi predstavljaju korak naprijed u namjeri da se Crom Alternativna Valuta osim u obliku elektroničkog novca kojim se koriste samo članovi uredno registrirani u Sustav Alternativne Valute Crom - u postojanju pojavi i kao papirnata novčanica kojom plaćanja može obavljati bilo tko, neovisno o tome da li je član sustava ili ne.

Kao alternativa bankovnim karticama i implantiranim mikročipovima koji iza njih slijede u sve bližem bezgotovinskom društvu, Sustav Alternativne Valute Crom za sva plaćanja izvan vlastite kuće ili ureda, na ulici, zelenoj tržnici i slično, predviđa Crom Mobilne Transakcije - plaćanja mobilnim telefonom.
Iako Tranzicijski Ček nije gotov novac i njime se još uvijek mogu služiti samo registrirani sudionici, mogućnosti njegove primjene na putu prema budućnosti prosperiteta, blagostanja i izobilja - zaista su široke. Na primjer, u okvirima lokalne zajednice može označiti početak nove tradicije u obitelji u odnosima prema drugim ljudima - naime mnogi poduzetnici i trgovci nisu vični upotrebi tehnoloških čuda, ili prema njima osjećaju odbojnost.

U lokalnim zajednicama gdje postoje raznorazni problemi s upotrebom moderne tehnologije, ljudi između sebe mogu izabrati jednog od njih koji će im voditi evidenciju Tranzicijskih Čekova, i na primjer jedanput tjedno je unositi u Sustav Alternativne Valute Crom. U sličnim slučajevima za pomoć se može obratiti i Crom Brokeru u svojoj zoni.

Primatelj Tranzicijskog Čeka može drugoj strani kao "Invoice" poslati zahtjev za plaćanje isporučene robe, proizvoda ili usluge - i kao datum isplate unesti krajnji vremenski rok definiran dogovorom odnosno potpisanim čekom.

Kao alat za formiranje opskrbnih lanaca, Tranzicijski Ček može odigrati važnu ulogu u izgradnji novog, stabilnog i održivog ekonomskog modela. Pomislimo samo na svijet alternativne medicine, volontera, mnogobrojnih besposlenih radnika, intelektualni kapital i sve one druge materijalne i ostale resurse koji su iz raznoraznih razloga - osobito u kriznim vremenima, a krize su glavna karakteristika naše civilizacije - isključeni iz opticaja u tradicionalnom financijskom sustavu kao neiskoristivi, neprodavljivi i nezaposlivi.

Tranzicijske Čekove svako može štampati onoliko koliko mu je potrebno, ali njima može plaćati samo ono što mu dozvoljava saldo njegovog računa u Sustavu Alternativne Valute Crom. Stoga je vlastite želje preporučljivo podijeliti na male iznose.


Tranzicijski Čekovi


Tranzicijski Ček - Verzija Za Printanje - Klikni Ovdje!


Ispunite tražene podatke i Tranzicijski Ček tretirajte ozbiljno kao i svaki drugi bankovni ček ili garanciju plaćanja.
Sve ono što je ispod strelice koja simbolizira smjer "Od - Prema", popunjava primaoc Tranzicijskog Čeka; ostale informacije odnose se na uplatitelja.
Kao "Člansko Ime", unosi se jedinstveno korisničko ime pod kojim je potpisnik Tranzicijskog Čeka registriran u sustav za procjenu i razmjenu vrijednosti.
U polje "Krajnji vremenski rok za isplatu kroz Sustav Alternativne Valute Crom", upisuje se datum do kojeg uplatitelj obećaje da će elektronskom transakcijom u potpunosti podmiriti svoju financijsku obavezu prema strani s kojom je ovim čekom ušao u ugovor.

Opće pravilo je da se Tranzicijski Ček ne piše na iznos u cromima kojim nećete raspolagati u dogovorenom roku isplate.

 

.

 Money is everything what two sides can agree to use as a medium of exchange. Novac je sve ono što dvije strane pristaju upotrebljavati kao sredstvo razmjene. Il denaro è tutto ciò che due parti accettano usare come mezzo di scambio.      Zadnje Vijesti

linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Novo Na Forumu